vineri, 31 octombrie 2008

Ducesa care nu seduce


Am vazut aseara “The Duchess”, cu Keira Knightley, Hayley Atwell si Ralph Fiennes, o poveste biografica dupa romanul Amandei Foreman.
A inceput enervant si s-a terminat trist, fiind povestea unei femei care la tinerete vrea tot, dar care nu se alege cu mai nimic.
Concret, a inceput cu feminisme: Georgiana se casatoreste cu Ducele de Devonshire si incepe sa capteze toata atentia politicienilor liberali, a poporului, militeaza pentru extinderea votului si indrazneste sa se gandeasca la dreptul de vot al femeilor. In schimb, Ducesa nu reuseste sa-i daruiasca Ducelui rece si dur ceea ce-si dorea cel mai mult: un fiu.
Toata lumea e nemultumita in mariajul lor: Ducele din cauza ca are trei fiice, Ducesa ca nu poate sa schimbe o vorba cu sotul sau. Ducele ii transforma cea mai buna prietena in amanta si-si face singur un fiu, putem spune, pentru ca isi violeaza sotia.
Urmeaza ceva care mi-a placut mult: un menage a trois cu Ducele, Ducesa si Lady Bess.
Hayley Atwell e minunat aleasa si mi-ar fi placut sa o vad mai des in film. E adorabila, putin picanta si isi iubeste prietena (spune asta, dar nu prea suntem lasati sa vedem). Cu alte cuvinte, n-ai cum sa n-o preferi Ducesei G :).
Ducesa isi ia un amant la fel de insipid ca si ea, se crede mai puternica decat este, dar trebuie sa invete de la Elisabeth ce inseamna sacrificiul de mama.
Mergeti sa-l vedeti daca va plac incurcaturile amoroase (unele momente, scurte, sunt savuroase) sau daca va intereseaza atmosfera de epoca, frumos construita (un plus pentru costume).
Keira Knightley se straduieste, dar Hayley Atwell face un rol mult mai nuantat. Bila alba si pentru Ralph Fiennes (Ducele) si Charlotte Rampling (Lady Spencer, mama Georgianei).

Niciun comentariu: